Yritykset toipuvat pandemiasta – henkilöstövuokraus avainasemassa

Koronapandemia oli yrityksille märkä rätti vasten kasvoja. Korona vei yritysten liikevaihdosta Suomessa yhteensä noin 17 miljardia euroa vuonna 2020, kertoo Stat.fi. Teollisuusalan yrityksistä koon mukaan vaihdellen 28-43% yrityksistä koki kotimaan kysynnän hiipumisen vaikuttaneen merkittävästi tai ainakin kohtalaisesti yrityksen toimintaan. Koronan vaikutus yrityksiin oli merkittävä.

Yritykset joutuvat talous- ja tuotantovaikeuksien jälkeen ponnistamaan uudelleen ylös ja pyöräyttämään tuotannon rattaat käyntiin. Tämä on pitkä ja kärsivällisyyttä vaativa prosessi. Elämme nyt elvyttämisen aikaa, kun pandemia vihdoin näyttää hiipuvan. Päätöksiä on tehtävä järkevästi ja muuttuviin tilanteisiin on varauduttava.

teollisuus henkilöstövuokraus

Pandemia vei tekijöitä, mutta toi uusia mukanaan

Koronan vaikutus yrityksiin näkyi myös rekrytoinnissa. Pandemian vuoksi ulkomaisen työvoiman saatavuus oli katkolla maarajojen ollessa kiinni. Tästä aiheutunut työvaje vaikeutti teollisuuden yritysten rekrytointia. Lomautusten vuoksi jotkut vaihtoivat viimeisen kahden vuoden aikana alaa, joka vahvisti tiettyjen alojen työvoimavajetta entisestään. Toisaalta alanvaihtajat tarvitsevat nyt työpaikkoja, kun pandemiasta on selviydytty.

Vuokratyöntekijät olivat siis yritysten ohella kärsijöinä koronaviruskriisin aikana. He saivat usein ensimmäisenä lähtöpassit, kun karu taloustilanne runteli yrityksiä. On ilo nähdä, että työnnälkäisiä vuokratyöntekijöitä riittää taas markkinoilla. Vuokratyövoiman käyttö tässä maailmantilanteessa voi olla vastaus monen yrityksen tarpeisiin ja juuri nyt tekijöitä riittää.

Vuokratyön arvo korostui korona-aikana

Elpyvää työvoiman tarvetta pyritään nyt täyttämään järkevästi. Henkilöstövuokraus mahdollistaa nopean ja joustavan reagoinnin muuttuviin tilanteisiin. Työnantajan kysyntä tekijöistä voi lähitulevaisuudessa olla hyvinkin vaihtelevaa, kun kovia kokenutta koneistoa uudelleenkäynnistetään. 

Vuokratyön arvo joustavana rekrytointimallina korostui koronakriisin aikana. Se näyttää modernina ja tarpeeseen mukautuvana työsuhteen muotona muuttuvissa maailmantilanteissa parhaat puolensa. Epävakaassa taloustilanteessa lisätienestiä etsivä vuokratyöntekijä voi paikata kiireisiäkin työvoimatarpeita. Vuokratyöntekijän voi myös myöhemmin ajaa luonnollisesti yritykseen sisään ja myöhemmin palkata tämän vakiotyösuhteeseen.