Ammattikoneistaja vaihtoi työpaikkaa – modernit koneet tekevät työstä iloa!

Käsittelimme taannoin koneistajien työvoimapulaa Pääkaupunkiseudulla. Ammattitekijöitä on ajoittain hankalaa löytää, sillä heitä ei Uudenmaan ammatillisista kouluista enää valmistu yhtä paljon kuin aikaisemmin. Ongelma ei rajoitu vain koneistajiin, vaan koskee jossain määrin koko metallialaa.

Kokenut ammattikoneistaja Petri Latvatalo työllistyi Wellpackin kautta Etran Fastener Production-tuotantoon Vantaalle talvella 2023. Etelä-Pohjanmaalla työuransa pääasiassa tehnyt mies kertoo löytäneensä nyt itselleen viihtyisän työpaikan, jossa pääsee todella hyödyntämään ammattitaitoaan.

3 tunnin työmatka ei miestä hidastanut

Wellpackin työpaikkamainoksen koneistajan työstä hän bongasi verkossa alkuvuodesta. Ilmoitus houkutti ammattimiestä. Työ monipuolisine projekteineen ja hyvine palkkoineen herättivät mielenkiinnon ja Latvatalo päätti jättää työhakemuksen. Hakemus oli toinen, jonka hän ehti lähettää – ja toisella jo tärppäsikin.

Latvatalo kertoo, että kauaa ei vastausta tarvinnut odottaa. “Nopeasti tuli puhelu Wellpackin suunnalta ja saatiin homma eteenpäin. Parin viikon kuluttua yhteydenotosta aloitinkin hommat Etralla”, Latvatalo muistelee.

Työ Etralla oli niin houkutteleva, ettei kolmen tunnin kuluminen päivittäisiin työmatkoihin miestä hidastanut. Kolme tuntia päivässä on pitkä aika työmatkoihin. Muutaman viikon kuluttua töiden aloittamisen jälkeen uusi työpaikka mahdollisti lopulta Latvatalon muuttamisen Uudellemaalle.

Ammattilaiselle riittää tällä alalla töitä

Latvatalo ehti lähettää vain kaksi hakemusta, kunnes toinen tärppäsi. Ensimmäinen olisi todennäköisesti myöskin tärpännyt, mutta jälkimmäinen hakemus käsiteltiin nopeammin. Kilpailu metallialan parhaista tekijöistä on todella kovaa ja nopeus rekrytoinneissa on usein ratkaiseva tekijä. Ei saa jäädä tuleen makaamaan!

Pitkää kokemusta kerryttäneille ammattikoneistajille tulee varmasti riittämään töitä vielä pitkään. Puhutaan tuotannon automaatiosta ja koneiden vallankumouksesta, mutta ainakaan jälkimmäistä ei toistaiseksi ole luvassa. Ainakaan siinä määrin, että se korvaisi vaativatkin tuotannon pestit.

Petri Latvatalo kertoo nauttivansa laadukkailla koneilla työskentelemisestä Etralla

Hyvät puitteet sitouttavat osaajia

Etran Fastener Production-tuotanto on kirjaimellisesti siisti paikka. Parhaita asioita uudessa työssä Latvatalon mukaan ovat laadukkaat ja modernit työkoneet sekä hyvät työkaverit, jotka ovat iso osa työssä viihtymistä ja oppimisprosessia. Mazakin koneilla mies on aiemminkin työskennellyt ja kertoo nauttivansa niillä koneistuksesta.

Komeaa koneistajan uraa tekevä Latvatalo kertoo viihtyvänsä uudessa työpaikassa laadukkaiden tuotteiden ja työkoneiden keskellä mainiosti. 

“Joka päivä pääsen kehittämään itseäni sekä hyödyntämään ammattitaitoani, joka tekee tästä työstä mahtavan”, mies kertoo.

Wellpackin #TarinoitaTekijöistä -artikkelisarja tarjoaa lukijalle silmäyksen niiden kovien tekijöiden tarinoihin, jotka omalla työpanoksellaan ovat mukana rakentamassa parempaa tulevaisuutta. #TarinoitaTekijöistä inspiroi ja avaa uusia näkökulmia työelämästä.