Ammattihitsaajan työputki meinasi käydä hänen kohtalokseen: ”Täältä sain uuden elämän”

Roman Svetlov paiski kotimaassaan Latviassa jopa 300 tuntia töitä kuukaudessa ja edessä oli kaksi vaihtoehtoa: burnout tai suunnanmuutos. 

Ahkerana ihmisenä Svetlov todella nautti työnteosta ja taitavalle hitsaajalle töitä riittikin. Hän oli kuitenkin turhautunut palkanmaksuun kotimaassaan. Ylitöistä ei Latviassa maksettu tarpeeksi suurta korvausta ja palkkataso oli työmäärään sekä työnjälkeen nähden Svetlovin mukaan pieni.

Tunnollisena ja tarkkana työntekijänä Svetlov haluaa aina valmistaa pelkkää priimaa, mutta entinen työnantaja painosti jatkuvasti kiirehtimään kovan tuotantovauhdin ylläpitämiseksi eikä miehelle jäänyt aikaa nauttia työnsä jäljestä. 

Kun työputki jatkui, Svetlov oli päätöksensä tehnyt. Hän tarvitsi jotakin uutta, tällä työtahdilla miehelle kävisi vielä kalpaten. “Päätin jossain kohtaa, että tarvitsen uuden alun – että nollaan elämäni täysin. Olin kuullut Suomesta hyviä asioita – palkkatasosta ja asiallisista ylityökorvauksista. Ajatus alkoi houkuttaa”, hän kertoo.

Wellpackin kautta töihin – nämä asiat valintaan vaikuttivat

Lopulta Svetlov teki suuren päätöksen ja otti lopputilin. Hetkessä hän olikin jo pakannut laukut ja suuntaamassa kohti Suomea – jännittyneenä ja innoissaan. 

Svetlov tykkäsi Suomessa oleskelusta alusta saakka. Ainoa ongelma oli se, ettei hänellä ollut valmiina työpaikkaa uudessa kotimaassaan. Svetlov lähetti jokusia hakemuksia löytämiinsä ilmoituksiin. Taitavana hitsaajana hän ajatteli varmasti löytävänsä töitä nopeasti. 

Lopulta Svetlovin tuttu näytti hänelle Wellpackin verkkosivuja ja kehotti etsimään sitä kautta hitsaajan töitä. Svetlov kertoo, että hänelle tuli Wellpackistä luottavainen ja innostava olo ja hänen lukemansa positiiviset kokemukset verkossa tekivät vaikutuksen. 

“Pian hakemuksen lähettämisen jälkeen rekrytointikonsultti Eliel soitti. Hän oli erittäin ystävällinen ja puhelusta jäi hyvä tunne”, Svetlov muistelee. Ei mennyt aikaakaan, kun Wellpack järjesti Svetloville erääseen teollisuusyritykseen haastattelun. Svetlov päätyi vastaanottamaan paikan muiden vaihtoehtojen joukosta onnistuneen hakijakokemuksen, muodostuneen luottamuksen ja nopean reagoinnin ansiosta. 

Yksi asia Suomessa yllätti positiivisesti

Svetlov on nauttinut elämästään Suomessa. “Suomessa työskentelyssä parasta on se, että ihmiset oikeasti välittävät”, hän sanoo ja äänenpaino muuttuu vakavammaksi. “Ero Suomessa ja Latviassa työskentelyssä on valtava. Suomessa työntekijät osallistetaan yrityksen toimintaan mukaan. Heidät otetaan aidosti mukaan organisaation tavoitteisiin ja jokaisella on selkeä rooli näihin tavoitteisiin pääsemiseksi”.

Hauska muistokin miehelle tulee mieleen. Työpaikalla Suomessa kysyttiin, haluaisiko hän olla mukana eräässä projektissa. “Aiemmin tällaista ei ole tapahtunut. Edellisessä maassa tärkeintä oli vain puskea tuotteita konemaisesti kasaan välittämättä niinkään työntekijöiden kiinnostuksesta tai työhyvinvoinnista. Kireässä aikataulussa pysyminen oli johtajille tärkeintä. Suomessa työntekijöistä aidosti välitetään ja työntekijälle maksetaan asiallinen korvaus hyvin tehdystä työstä”, Svetlov kertoo.

Wellpackin #TarinoitaTekijöistä -artikkelisarja tarjoaa lukijalle silmäyksen niiden kovien tekijöiden tarinoihin, jotka omalla työpanoksellaan ovat mukana rakentamassa parempaa tulevaisuutta. #TarinoitaTekijöistä inspiroi ja avaa uusia näkökulmia työelämästä.