CV-kuva – näin onnistut!

CV-kuva on ensimmäinen asia, joka CV:ssä huomataan. Vaikka kuva ei ole ratkaiseva tekijä työnhaussa, on sillä silti merkitystä. CV-kuva antaa rekrytoijan liittää hakijaan kasvot, joka vaikuttaa positiivisesti mielikuvaan hakijasta. 

Kuitenkin huono CV-kuva voi aiheuttaa jopa päinvastaisen reaktion rekrytoijassa. Kannattaa siis pohtia, millaista kuvaa käytät CV:ssä. Kyse ei missään nimessä ole ulkonäöstä, vaan enemmänkin CV-kuvan yksityiskohdista.

Kolme parasta vinkkiä CV-kuvaa varten

1. Ole oma itsesi!

CV-kuvan tarkoitus ei ole esittää jotakin mitä et ole. Älä siis muokkaa kuvaa liikaa, vaan käytä sellaista kuvaa, jonka näköisenä voisit tulla työhaastatteluun. Jos työhaastatteluun saapuu aivan eri ihminen kuin kuvassa, antaa se suoraan huonon kuvan hakijasta.

2. Käytä laadukasta kuvaa

Vaikka kaikki sanovat sisällön ratkaisevan, visuaalisuus vaikuttaa paljon. Ihmisillä on taipumus keskittyä visuaalisuuteen tiedostamattaan. Alitajuntaisesti laadukas kuva antaa työnantajalle huomattavasti paremman vaikutelman, kuin huonolaatuinen kuva. Käytä siis mieluusti modernia älypuhelinta tai oikeaa kameraa kuvaa ottaessa. Alempaa löydät ohjeet laadukkaan CV-kuvan ottamiseen!

3. Valitse alaan sopiva kuva

Kuva kuin kuva, eikö vain? Ei aivan. Työpaikkoja on erilaisia, kuten myös CV-kuvia.

Asianajotoimistoon hakiessa CV-kuva voi olla hyvin muodollinen ja hillitty. Muodollisessa kuvassa hakijalla tulisi olla siisti olemus ja asialliset vaatteet. Jos taas haet graafikoksi, voi CV-kuva olla huomattavasti rennompi. Useimpiin työpaikkoihin kuitenkin riittää täysin normaali edustava kuva hakijasta.

valokuvaaja ottamassa työnhakijasta CV-kuvia

Miten otan laadukkaan CV-kuvan?

Parhaat CV-kuvat tulevat hyvin levänneenä ja energisenä. Valitse siis sopiva ajankohta, jolloin energiatasot ovat korkealla ja viime yön unet olivat riittävät. Useimpiin valokuvaamoihin pääsee lyhyelläkin varoitusajalla, mutta kaverin kanssa pääsee valokuvaamaan todennäköisesti vielä lyhyemmällä huomautuksella. Valitse siis huoletta itsellesi hyvä päivä!

Valitse haluamasi tausta. Asiallisia CV-kuvia varten kannattaa valita yksivärinen tausta. Tämä antaa pelkistetyn ja ammattimaisen kuvan hakijasta. Luovemmassa CV:ssä taustalla voi näkyä esimerkiksi kaupunkia tai luontoa, joka elävöittää kuvaa.

CV-kuvaa otettaessa kuvattavan tulisi olla luonnollisessa asennossa, eikä jäykässä poseerauksessa. Myös kuvakulman tulisi olla edustava. Alhaaltapäin otetuista kuvista harvoin tulee hyviä.

Älä unohda hymyillä! Luonnollinen hymy luo alitajuntaisesti kuvan näkijässä huomattavasti paremman reaktion, kuin vakava ilme. Pidä siis hieman hauskaa kameran edessä, niin saat parhaan mahdollisen kuvan.

Työnhaun käsikirja:

Aiheeseen liittyvää:

Hyvä video CV

Video-CV:n tekeminen – näin tuot itsesi parhaiten esille!

Video-CV on erinomainen keino tuoda itseäsi esille työnhaussa.…

Lue lisää
Ansioluettelo

CV eli ansioluettelo – näin laadit hyvän ansioluettelon

CV (Curriculum Vitae), eli ansioluettelo on työnhaun tärkein…

Lue lisää

1. Työnhaku

Etsitkö töitä, mutta et ole täysin varma mistä aloittaa? Aloita tästä luvusta ja ota apuvälineeksi tämä käsikirja.

2. Ansioluettelo eli CV

Ansioluetteloon kerätään mm. työkokemus. Tästä luvusta löydät kaikki ohjeet hyvän CV:n tekemiseen.

3. Työhakemus

Tästä luvusta löydät ohjeita hyvän työhakemuksen tekemiseen ja ladattavan työhakemusmallin.

4. Työhaastattelu

Tästä luvusta löydät kaikki tarvittavat ohjeet työhaastatteluun valmistautumista varten.

5. Ohjeet ja mallit

Kaipaatko inspiraatiota tai kenties ladattavan työhakemusmallin. Tästä luvusta löydät kaikki ohjeet ja mallit.

6. Kesätyöt

Oletko tulevana kesänä vailla tekemistä? Tästä luvusta löydät vinkkejä kesätyön hakemiseen.

Sinua saattaa myös kiinnostaa:

Mitä kirjoitan työkokemuksesta ja koulutuksesta CV:ssä

Työkokemus ja koulutus ovat ne asiat, joihin rekrytoija keskittyy eniten lukiessaan ansioluetteloa. Niiden listaamiseen…

Lue lisää