CV eli ansioluettelo – näin laadit hyvän ansioluettelon

CV (Curriculum Vitae), eli ansioluettelo on työnhaun tärkein väline. Ansioluettelolla luot mahdolliselle työnantajalle ensivaikutelman itsestäsi, joten on luonnollisesti tärkeää, että se on hyvä. Ansioluettelosta tulisi nopeasti käydä esille tärkeimmät tiedot hakijan kokemuksesta, osaamisesta, sekä persoonasta. On aina eduksi, jos ansioluettelosi on siisti, mutta sisältö ratkaisee! 

Perusasiat kuntoon, mitä CV:stä tulisi löytyä

1. Henkilö- ja yhteystiedot

Pidä huoli että yhteystietosi ovat ajan tasalla. CV:stä tulisi löytyä koko nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, syntymäaikasi ja sähköpostiosoitteesi.

CV:n alkuun voit liittää myös kuvan itsestäsi, mikäli haluat tuoda persoonaasi esille valokuvalla. Muista valita siinä tapauksessa itsestäsi edustava, asiallinen ja laadukas hymyilevä kasvokuva.

Lue myös: Hyvä CV-kuva – näin onnistut!


2. Profiiliteksti

Profiiliteksti on ansioluettelon alussa oleva lyhyt teksti, jossa kerrot tiiviisti, kuka olet, missä olet ollut ja mihin olet suuntaamassa seuraavaksi. Se siis sisältää tiivistetyssä muodossa työkokemuksesi, tavoitteesi ja taitosi ja se on sävyltään vakuuttava. Teksti kannattaa pitää lyhyenä ja ytimekkäänä, 50-150 sanaa. Hyvän profiilitekstin avulla pystyt erottua muista hakijoista, sekä herättää rekrytoijan mielenkiinnon ja innostaa häntä lukemaan lisää.

3. Työkokemus

Kerro työkokemuksesi aloittaen nykyisestä tai viimeisimmästä työtehtävistäsi. Kerro jokaisesta työkokemus jaksosta tehtävänimikkeesi, työnantajasi nimi, sekä päivämäärät, jolloin työskentelit kyseisessä tehtävässä. Kerro myös konkreettisesti siitä, mitä työtehtäväsi sisälsivät ja millaisista asioista olit vastuussa työtehtävien aikana. Kun kuvailet työkokemusta, käytä tyypillisten substantiivien (myynti, johto) lisäksi toiminnallisia tehtäviä kuvaavia verbejä (markkinoin, myin, valvoin, johdin…

Esimerkkejä työkokemuksen merkitsemiseen:

01.06.2021-
Rakennusinsinööri
Rakennusyritys Oy, Helsinki

  • Johdin projekteja niin, että tavoitteet saavutettiin sovitun aikataulun ja kustannusarvion puitteissa. Loin yksityiskohtaisia suunnitelmia ja valvoin töiden edistymistä projektin tavoitteiden toteutumisen takaamiseksi.

15.9.2018 – 30.5.2021
Nuorempi rakennusinsinööri
W&P Rakennuttajat Oy, Espoo

  • Avustin vanhempia rakennusinsinöörejä kaikissa projektitavoitteiden saavuttamiseen liittyvissä tehtävissä. Avustin työraporttien laatimisessa ja laadin niitä myös itsenäisesti.

4. Koulutus

Luetteloi kaikki koulutuksesi tuoreimmasta tutkinnosta tai koulutusohjelmasta vanhimpaan tai olennaisimmasta epäolennaisimpaan. Muista merkitä päivämäärien aloitus- ja päättymisaika kuukauden tarkkuudella.

Ansioluettelossa ylioppilastutkinto tai toisen asteen ammatillinen tutkinto riittää kaukaisimmaksi koulutus tiedoksi, peruskoulun tiedoilla ei ole merkitystä – ellet ole vielä nuori ja haet mahdollisesti kesätyöpaikkaa. 

Koulutustietojen kohdalla kannattaa mainita pääaineet tai tärkeimmät suoritetut kurssit mikäli ne liittyvät haettavaan työpaikkaan. Jos olet myös ollut opiskelijavaihdossa ulkomailla, kannattaa se mainita, sillä kansainvälistä kokemusta arvostetaan. 

5. Kielitaito

Kerro kielitaitosi osaaminen totuudenmukaisesti. Kielitaidon voi merkitä haluamalla tavalla ansioluetteloon. Voit halutessa jopa eritellä suullisen ja kirjallisen kielitaidon, jos niissä on suuria eroja 

Muutamia tapoja kirjakielen merkitsemiseen:

Yksi keino on merkitä kielitaito kirjallisesti seuraavan asteikon mukaan: 1. äidinkieli 2. erinomainen 3. hyvä 4. kohtalainen 5. alkeet.

Visuaalisesti kielitaitoa voi ilmaista esimerkiksi tähdillä yhdestä tähdestä viiteen niin, että yksi tähti tarkoittaa alkeita ja viisi äidinkieltä.

Monelle tuttu asteikko voi olla myös CEF tai CEFR -asteikko, jossa kielitaito merkitään tason mukaan joko A1, A2, B1, B2, C1 tai C2. Tarkemmat kuvaukset tasoille voit tarkistaa täältä

6. IT-taidot

Nykyajan työelämässä it-taidoilla on merkitystä melkein jokaisella alalla. Monessa työpaikassa arvostetaan työntekijöitä, joilla on hyvä tietotekninen osaaminen. Kerro mitä ohjelmistoja tai järjestelmiä osaat käyttää.

Älä kutista taitojasi turhaan MS Officeen tai sähköpostiin, vaan listaa rohkeasti kaikkia ohjelmia, järjestelmiä mitä olet esim aikaisimmissa työtehtävissä päässyt aktiivisesti käyttämään. 

7. Harrastukset ja kiinnostukset 

Mikäli sinulla on haettavaan työtehtävään asiaankuuluvia kiinnostuksen kohteita, voit mainita ne CV:ssäsi. Asiaankuuluvat harrastukset voivat antaa täydellisemmän kuvan siitä millainen henkilö todellisuudessa olet, sekä mikä sinua kiinnostaa. Esimerkiksi laskettelu vaatii keskittymistä paineen alaisena, kun taas joukkuelajit ja vapaaehtoistyö osoittavat taitojasi tiimityöskentelyssä. Harrastukset kuten käsityöt, nikkarointi ja rakentelu kertovat täsmällisyydestä ja huolellisuudesta. Jos et keksi, miten harrastus – kuten esimerkiksi nappien keräily – liittyy haettavan työn vaatimuksiin tai mitä voisit kertoa harrastuksesta haastattelutilanteessa,  jätä se pois ansioluettelosta.

8. Suosittelijat

Rekrytoijat toivovat näkevänsä ansioluettelon yhteydessä suosittelijan, joten mikäli sinulla on aikaisemmista työpaikoista suosittelija kannattaa se mainita.

Ennen kuin merkitset suosittelijaksi esimerkiksi aikaisemman työpaikkasi esimiehen muista pyytää tältä henkilöltä aina lupa. Suosittelijan tietoihin kannattaa laittaa nimen lisäksi myös yrityksen nimi, suosittelijan tehtävänkuva kyseisessä työpaikassa, sekä puhelinnumero. 

9. CV:n tallentaminen ja lähettäminen

Lataa CV:si PDF-muodossa, tiedostoa on tämän jälkeen helppo lähettää ja se avautuu jokaisella laitteella samanlaisena. 

Älä tallenna asiakirjaa nimellä “Asiakirja 1”. Vaan varmista, että asiakirjan nimi on ammattimainen ja se on helposti tunnistettavissa, esimerkiksi “Etunimi-Sukunimi-CV”

Kaksi erilaista ansioluetteloa, joissa on oma visuaalinen ilme.

5 vinkkiä hyvään ansioluetteloon:

1. Pidä mielessä, mitä työtä haet

Eri työpaikat vaativat erilaisia taitoja ja ominaisuuksia. Varmista, että ansioluettelosta käyvät ilmi ne asiat, joista on hakemassasi työssä hyötyä. Tilintarkastajan CV:ssä arvostetaan huolellisuutta ja täsmällisyyttä, kun taas graafikon CV:stä kannattaa käydä ilmi luovuus. Jos olet hakemassa useisiin erilaisiin työtehtäviin, voit tehdä useamman ansioluettelon, jotka painottavat erilaisia ominaisuuksia ja osaamista.

2. Tee tiivis CV

Sanonnan mukaan keskiverto työnantaja lukee ansioluetteloa 6 sekuntia. Ansioluettelolla on siis pahimmillaan muutama sekunti aikaa antaa hyvä ensivaikutelma sinusta. Moniin työpaikkoihin hakee todella paljon ihmisiä. Työnantajat eivät turhaan tahdo lukea monisivuisia ansioluetteloita, jotka eivät auta päätöksenteossa. Rekrytointitilanteessa lyhyt ja ytimekäs CV on siis aina parempi, kuin pitkä ja jaaritteleva.

3. CV vastaa kysymykseen mitä, hakemus miten

CV:n tulisi olla melko karkea lista omasta kokemuksesta, taidoista, vahvuuksista ja luonteesta. Yhteen tai kahteen A4-arkkiin on mahdotonta vangita kokonaan työnhakijan kokonaisuutta, joten kannattaa avata CV:n asioita hakemuksessa. Hakemuksen ei kuuluisi olla eri sanoin kirjoitettu CV, vaan sitä täydentävä paperi. Ansioluetteloon voit siis kirjoittaa, että olet ollut töissä varastolla, jossa olet ajanut trukkia. Hakemuksessa avaat enemmän sitä, millaista työ on ollut, ja mitä tämä työkokemus on opettanut sinulle.

4. Työt eivät ole ainoa kokemus

Työkokemus on eräs tärkeimmistä asioista CV:ssä, mutta moni muukin asia voi olla merkittävä. Jos sinulta löytyy harrastuksien tai vapaa-ajan puolelta kokemuksia, joista voi olla hyötyä, tuo ne esille. Jos olet esimerkiksi harrastanut joukkueurheilua koko elämäsi, antaa se hyvän kuvan tiimityöskentelytaidoistasi!

5. Ole huolellinen

Ansioluettelossa ei tulisi olla virheitä, sillä huolimattomuus antaa jo kättelyssä huonon kuvan hakijasta. Kun saat omasta mielestäsi ansioluettelon valmiiksi, niin älä lähetä sitä vielä mihinkään. Kirjoittaessa usein sokeutuu omalle tekemiselle, joten tarkista se ensin pariin kertaan huolellisesti läpi, ja vielä tämänkin jälkeen odota päivä ja tarkista kertaalleen uudelleen. 

Usein kysytyt kysymykset CV:stä

Miten teen CV:n?

Verkosta löytyy laadukkaita ansioluettelo-pohjia ilmaiseksi, niitä kannattaa hyödyntää. Esimerkiksi Canva.com on sivu, jossa voit tehdä ilmaisilla pohjilla ansioluetteloita. Myös Wordiin voi ladata CV-pohjia.

Mitä CV:stä tulisi löytyä?

CV:ssä tulisi olla yhteystiedot, lyhyt profiili, koulutus, työkokemus, vahvuudet, osaaminen, sekä muut hyödyttävät asiat, kuten harrastukset tai luottamustehtävät.

Pitääkö CV:ssä olla kuva?

Kuvallinen CV antaa hakijasta aina persoonallisen kuvan, kuin pelkkää tekstiä sisältävä CV. Kuva ei siis ole välttämätön, mutta hyvin suositeltava.

Onko ansioluettelo sama kuin CV?

Kyllä. Ansioluettelo eli CV on työpaikkahakemukseen liitettävä luettelo hakijan aikaisemmista työpaikoista, kouluista, kursseista tms. Ansioluettelon tarkoitus on antaa mahdollisimman laaja kuva hakijan ominaisuuksista tiiviissä muodossa.

Kuinka pitkä CV:n tulisi olla?

CV:n tulisi olla yksi- tai kaksisivuinen. Älä kuitenkaan tarkoituksellisesti tee ansioluettelosta kaksisivuista, vaan pyri pitämään se yksisivuisena, jos vain tarvittavat tiedot siihen mahtuvat. 

Miten kirjoitan CV:n vähällä kokemuksella?

Avaa reilusti niitä kokemuksia, joita sinulta löytyy. Yhdestä tai kahdestakin työpaikasta saa paljon tekstiä, jos niiden tehtäviä avaa, ja kerrot mitä olet oppinut niissä. Pohdi myöskin, jos vapaa-ajallasi teet jotakin, josta voisi olla hyötyä työssä.

Lue myös:

Video-CV ja sen tekeminen – näin tuot itsesi parhaiten esille!

Työhakemus – näillä vinkeillä luot hyvän työhakemuksen!

Työnhaun käsikirja:

Aiheeseen liittyvää:

CV-kuva

CV-kuva – näin onnistut!

CV-kuva on ensimmäinen asia, joka CV:ssä huomataan. Vaikka…

Lue lisää
Hyvä video CV

Video-CV:n tekeminen – näin tuot itsesi parhaiten esille!

Video-CV on erinomainen keino tuoda itseäsi esille työnhaussa.…

Lue lisää

1. Työnhaku

Etsitkö töitä, mutta et ole täysin varma mistä aloittaa? Aloita tästä luvusta ja ota apuvälineeksi tämä käsikirja.

2. Ansioluettelo eli CV

Ansioluetteloon kerätään mm. työkokemus. Tästä luvusta löydät kaikki ohjeet hyvän CV:n tekemiseen.

3. Työhakemus

Tästä luvusta löydät ohjeita hyvän työhakemuksen tekemiseen ja ladattavan työhakemusmallin.

4. Työhaastattelu

Tästä luvusta löydät kaikki tarvittavat ohjeet työhaastatteluun valmistautumista varten.

5. Ohjeet ja mallit

Kaipaatko inspiraatiota tai kenties ladattavan työhakemusmallin. Tästä luvusta löydät kaikki ohjeet ja mallit.

6. Kesätyöt

Oletko tulevana kesänä vailla tekemistä? Tästä luvusta löydät vinkkejä kesätyön hakemiseen.

Sinua saattaa myös kiinnostaa:

Mitä kirjoitan työkokemuksesta ja koulutuksesta CV:ssä

Työkokemus ja koulutus ovat ne asiat, joihin rekrytoija keskittyy eniten lukiessaan ansioluetteloa. Niiden listaamiseen…

Lue lisää