Hyväpalkkainen työ – ilman koulutusta tai lyhyellä koulutuksella

Alanvaihto on nykyään yleisempää kuin koskaan ja tähtäimessä on monilla uusi hyväpalkkainen työ. Monia ihmisiä ei enää kiinnosta tehdä samaa työtä viittäkymmentä vuotta, vaan he kaipaavat jossain vaiheessa muutosta elämään. Monella työt myös loppuvat syistä, jotka eivät ole itsestään kiinni. Moni ala on supistunut nykyaikana paljon, joten työntekijöitä ei enää tarvita yhtä paljoa. 

Oli syy alan vaihtoon mikä tahansa, kukaan ei halua vaihtaa huonopalkkaisempaan työhön, joka usein tuntuu tekevän alan vaihdosta mahdotonta. 

Hyväpalkkaisia töitä ilman kokemusta tai koulutusta

On kuitenkin joitain työtehtäviä, joissa palkka on todella hyvä, eikä kokemusta tai koulutusta tarvita. Alle olemme keränneet listan hyväpalkkoisista työpaikoista, joihin pääsee joko ilman koulutusta tai lyhyellä koulutuksella! 

  1. Terminaalityöntekijä

Terminaalityö on jatkuvasti haetuimpia töitä, eikä ihme. Työ on pääasiassa pakettien nostelua ja lavojen kasaamista, joten työhön riittää hyvä fyysinen kunto. Peruspalkka työssä on 14,45 euroa tunnissa. Peruspalkan lisäksi terminaalityöntekijät saavat huikeat lisät ylitöistä ja ilta-ja yövuoroista. Terminaalityöntekijä on siis erittäin hyväpalkkainen työ verrattuna ennakkovaatimuksiin.

Katso: avoimet työpaikat – terminaalityöntekijä

Terminaalityöntekijä
  1. Kuorma-autonkuljettaja

Kuorma-autonkuljettajaksi pystyy ryhtymään nopeallakin aikataululla. B-kortin korottaminen C-korttiin ei vaadi montaa teoria- ja ajotuntia. Palkka on siihen nähden todella hyvä. Peruspalkka AKT kuorma-autonkuljettajan TES:n mukaan on 13,79 euroa tunnissa. Tämän peruspalkan päälle tulee pitkä lista eri lisiä, kuten ilta- ja yölisät, päivärahat, ulkomaalisät ja työtehtävään liittyvät lisät.

Katso: avoimet työpaikat – kuorma-autonkuljettaja

  1. Myyjä

Myyjä on ammatti, jota kannattaa ainakin kerran elämässään kokeilla. Myyjän työ ei missään nimessä sovi kaikille, mutta parhaat myyjät tienaavat todella hyvin. Myyjän työhön ei tarvitse minkäänlaista koulutusta, vaan hyvällä asenteella ja sosiaalisilla taidoilla pärjää. Keskiverto myyjä tienaa 2500 euron kuukausipalkkaa, mutta parhaat 10 % myyjistä ylittävät 4000 euron kuukausitulot! Potentiaalisesti myyjä voi siis olla hyväpalkkainen työ.

  1. Kiinteistönhoitaja

Kiinteistönhoitaja ei välttämättä tarvitse koulutusta, kunhan maalaisjärkeä löytyy ja työkalut pysyvät kädessä. Työtehtäviin kuuluu esimerkiksi puhtaanapitoa, pieniä korjaustöitä ja huoltojen varaaminen. Palkka riippuu täysin työnantajasta. Keskiverto kiinteistönhoitaja tienaa 2500 euroa kuukaudessa. Kiinteistönhoitajat, jotka tekevät paljon päivystystyötä tienaavat kuitenkin yli 3000 euroa kuukaudessa. 

  1. Tuotantotyöntekijä

Tuotannon työhön ei usein vaadita aiempaa kokemusta tai koulutusta, sillä työtehtävät ovat hyvin vaihtelevia tuotantotyöstä riippuen. Useimmiten prosessituotannon ja kokoonpanon työtehtävissä tekijä perehdytetään paikan päällä tehtäviinsä. Esimerkkejä tuotantotyöntekijän tehtävistä on esimerkiksi raaka-aineiden käsittely, koneiden käyttö, kokoonpano ja päivittäiset tuotannon ylläpitotehtävät. Tuotantotyöntekijän keskipalkka on vain 2200 euroa kuukaudessa, mutta moni hyvä työnantaja tarjoaa yli 3000 euron kuukausipalkkaa ilman kokemusta tai koulutusta.

Katso: avoimet työpaikat – tuotantotyöntekijä

Hyväpalkkainen työ Wellpackilla

Wellpack palkkaa jatkuvasti työntekijöitä ilman koulutusta. Meillä ratkaisee hyvä asenne ja halu oppia. Käy siis katsomassa avoimet työpaikkamme!