Paras CV-pohja: Luo toimiva CV nopeasti ja helposti

Parhaat CV-mallit verkossa koottuna yhdelle sivulle. Näin teet tyylikkään CV-mallipohjan helposti. Ansioluettelon luonti CV-koneella on nykyään todella yleistä. Alustojen käyttö on siksi järkevää, jotta pysyy kilpailussa mukana muiden työnhakijoiden kanssa. 

CV:n, eli ansioluettelon tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Löydät netistä maksulliset ja ilmaiset CV-pohjat.

Käymme läpi parhaat netistä löytyvät CV-koneet ja kerromme miksi niitä tosiaan kannattaa käyttää. 

Vastaanotamme Wellpackilla kymmeniä työhakemuksia päivittäin. Erilaisia hakemuksia on yhtä paljon kuin hakijoitakin, mutta yksi asia usein määrittää tyssääkö työnhaku jo ensitekijöihinsä – onko CV kunnossa. 

CV:stä rekrytointikonsulttimme saa ensikosketuksen työnhakijaan. Koska hakemuksia tulee niin valtavasti päivittäin CV usein ‘silmäillään’ läpi. Tällöin korostuu CV:n selkeä jäsentely, haettavan paikan kannalta tärkeimpien työkokemusten korostaminen sekä selkeä kieli.

Lue myös: Mitä kirjoitan työkokemuksesta ja koulutuksesta CV:ssä

Rakenna CV helposti netissä

Verkon CV-koneet mahdollistavat siistin ansioluettelon luomisen tekemättä juuri mitään muuta kuin kirjaamalla vain omat tiedot sisään. Esittelemme kolme parasta verkosta löytyvää CV-konetta:

Resume.io

Näyttökuva cvapp.fi etusivusta
Cvapp.fi on resume.io:n suomenkielinen sivusto

Resume.io:ssa ansioluettelon rakentaminen on nopea ja helppo prosessi! Tekemistä helpottaa myös se, että eri ammateille löytyy räätälöityjä CV-pohjia, jolloin oikeanlaisen dokumentin luonti on helppoa. 

CV:n tekeminen alustalla on todella helppoa. Älykäs appi kirjoittaa jopa tekstiä puolestasi.

CVmaker.fi

CVMaker.fi luo tyylikkään CV:n tietojen syöttämisen jälkeen

Omien tietojen syöttämisen jälkeen voit valita usean korkealaatuisen, asiantuntijoiden suunnittelemien CV-pohjien joukosta omasi. CV-pohjia on jokaiseen makuun eri värisinä. Voit myös helposti kääntää ansioluettelosi eri kielille kansainvälisiä hakuja varten.

Ansioluettelon tekemisen jälkeen voit kirjoittaa saatekirjeen pohjalle, jonka tyyli vastaa CV:n tyyliä. Kun olet valmis lähettämään hakemuksen, voit tehdä sen suoraan profiilistasi, jolloin voit helposti hallita hakemuksiasi ja seurata niiden etenemistä. Hakemustyökalua käyttämällä voit katsoa mitkä yritykset ovat nähneet hakemuksesi.

CVMakerin palvelut toimivat maksullisella jäsenyydellä ilmaisen kokeilujakson jälkeen. Jäsenyyden aikana voit luoda niin monta ansioluetteloa ja lähettää niin monta hakemusta kuin haluat. Jos tarvitset vain yhden ansioluettelon, voit peruuttaa jäsenyyden heti käyttäjätilin luonnin jälkeen, jolloin voit nauttia jäsenyyden eduista ilmaisen kokeilujakson ajan maksutta.

Blogissaan CVMaker tarjoaa käyttäjilleen paljon hyödyllisiä artikkeleita, joita voi käyttää avukseen ansioluetteloa kirjoittaessa. Artikkeleissa käsitellään mm. mitä kirjoittaa eri ansioluettelon osiin tai millainen ansioluettelo sopii erilaisiin tilanteisiin. Jos sinulla ei ole aikaa luoda omaa ansioluetteloasi tai tarvitset asiantuntijan apua, CVMaker tarjoaa myös kirjoitusapua. Asiantuntijat auttavat sinua kirjoittamaan toimivan ansioluettelon, saatekirjeen sekä hiomaan halutessasi LinkedIn-profiilisi kuntoon. 

Canva

Canva kannattaa kuitenkin ehdottomasti ottaa käyttöön, jos alusta ei ole ennestään tuttu. Se tarjoaa loistavia apuvälineitä mediankäsittelyyn.

Kannattaako CV luoda kokonaan itse?

Jos multimediataidot ovat kunnossa ja kärsivällisyyttä riittää, voi CV:n luoda itsekin. Suosittelemme kuitenkin vahvasti käyttämään verkon CV-alustoja, koska täysin toimivan CV:n teko niillä on nopeaa. 

Tämä korostuu kun hakee useampaan työpaikkaan samaan aikaan. Tällöin on järkevää räätälöidä jokainen lähetetty CV sopimaan haettuun työtehtävään. 

Mitä CV:seen laitetaan?

Nyrkkisääntö: mitä tiiviimpään pakettiin saa kaiken oleellisen mahtumaan – sitä parempi. 

CV tulisi aina rakentaa tietyn haettavan työpaikan perusteella. Jätä suosiolla pois työrupeamat, jotka eivät millään tavalla liity haettavaan paikkaan tai ainakin jätä ne vähemmälle huomiolle. Olemme kirjoittaneet erikseen artikkeli: Mitä kirjoittaa CV:seen jos työkokemusta on vähän tai ei ollenkaan?

Tee selkeä lista oleellisimmasta työhistoriastasi, listaa lyhyesti vahvuutesi ja taitosi sekä listaa myös koulutuksesi. Älä unohda merkitä yhteystietojasi selkeästi.