Mitä jos joku muu hoitaisi rekrytoinnin puolestanne? Wellpack tavoittaa kymmenet tuhannet hakijat – lopullinen valinta jää teille

Rekrytointi on taitolaji – tekemällä oppii, mutta vasta kymmeniä, kymmeniä ja taas kymmeniä rekrytointeja myöhemmin sen todella osaa. Lue millaisia oikoreittejä rekrytoinnin hoitamiseen on olemassa ja mistä Wellpackin rekrytiimi on tehty.

Yhä useammat yritykset päätyvät ulkoistamaan rekrytoinnin ammattilaisten käsiin. Yritykset näkevät parhaaksi käyttää aikansa omiin ydintoimintoihinsa ja pyrkivät minimoimaan rekrytoinnin mukana tuomat riskit. Henkilöstöasiantuntijamme Eliel Lindqvist ja Pekka Suhonen kertovat mistä onnistunut rekrytointiprosessi koostuu.

“Kiitos joustavien rekrytointipalveluiden olemassaolon ja alalla vallitsevan kilpailun, rekrytoinnin voi ulkoistaa matalalla riskitasolla aidosti tulospalkkio-periaatteella. Rekrytointitoimeksiannon jättäminen on ilmaista, lasku putoaa postiluukusta vasta uuden työntekijän aloitettua työt”, kertoo Suhonen.

“Rekrytoinnin ulkoistaminen tuo helpotusta yrityksen arkeen. Kun rekrytointitiimimme tekee salapoliisin työn puolestanne ja tavoittaa teille sopivat kandidaatit, kontollenne jää vain valitseminen parhaiden hakijoiden joukosta.”

Pekka Suhonen hoitaa Wellpackilla päivittäin useita rekrytointitoimeksiantoja

Onnistuneen rekrytoinnin mahdollistaa ihmiset

Työnhakijoiden tavoittaminen ja heidän kiinnostuksensa herättäminen on kokonaisuus, joka koostuu niin hr-osaamisesta, markkinoinnista sekä asiakaspalvelusta. 

“Työpaikkailmoitukset ovat käytännössä mainoksia avoimesta työtehtävästä. Niiden on oltava tarpeeksi houkuttelevia, jotta työnhakijan huomion voi voittaa kilpaillessa siitä tuhansien muiden ilmoitusten kanssa. Pelkkä houkutteleva työpaikkailmoitus ei kuitenkaan aina enää riitä sitouttamaan hakijaa, vaan hakijakokemuksen tulee olla mutkaton ja miellyttävä”, sanoo Lindqvist.

Onnistunut hakijakokemus syntyy aktiivisesta yhteydenpidosta hakijaan koko rekrytointiprosessin ajan. Tämä vie aikaa, mutta on aikansa arvoista. Onnistunut hakijakokemus nimittäin sitouttaa työntekijää ja vaikuttaa niin pitkäaikaisen työsuhteen syntyyn kuin myös korkeaan työmotivaatioon alusta lähtien.

Luota rekrytointisi ammattilaisten käsiin

Pystymme tarjoamaan monipuolisen rekrytointitiimimme ansiosta kaikki rakennuspalikat onnistuneen rekrytoinnin hoitamiseen.

“Tavoitimme tammikuun aikana yli 100 000 suomalaista työnhakijaa digitaalisilla työpaikkailmoituksilla. Käytössämme on tarvittaessa jopa 15 eri kanavaa, mitä kautta tavoittaa työnhakijoita. Panostuksemme moderneihin ketteriin rekrytointikeinoihin näkyy vastaanottamiemme hakemusten määrässä”, kertoo Aaretti Niskanen Wellpackin markkinointitiimistä.

Työntekijöiden vuokraus ja rekrytointitoimeksiantojen hoitaminen on jokapäiväistä työtämme. Palvelemme asiakkaitamme henkilökohtaisella otteella ja pyrimme todella astumaan asiakkaamme saappaisiin. Rekrytointikonsulttimme vieraileekin asiakkaiden toimitiloissa aina kun tämä on mahdollista opiskelemassa asiakkaan toimintaympäristöä. 

Näin pystymme löytämään työpaikkoihin sopivia tekijöitä sekä samalla välittämään asiakkaan työpaikkakulttuurin kohdeyleisölle hakuprosessin aikana. 

Kun rekrytoi melkein päivittäin kymmenen vuoden ajan..

  1. Oppii tuntemaan päätoimialat paremmin kuin omat taskunsa 
  2. Muotoutuu tehokas rekrytointimalli
  3. Tunnistaa virherekrytoinnin vaaramerkit hyvissä ajoin
  4. Tietää mistä – ja miten löytää parhaat osaajat
  5. Ymmärtää mitä asiakas todella tarvitsee
  6. Ratkoo rekrytointitoimeksiantoja aidosti sydämestä
  7. Kasvaa ympärille kattava verkosto työntekijöistä sekä alan muista toimijoista
  8. Oppii toimimaan nopeissa ja hektisissäkin tilanteissa järkevästi
  9. Tunnistaa parhaat hakijat
  10. Pystyy jatkossakin palvelemaan asiakkaita entistäkin paremmin

Wellpack täyttää vuoden vaihteessa 10 vuotta – ja vauhti sen kuin kiihtyy. Teemme yritysten arjesta helpompaa puhtaasti rakkaudesta lajiin. Tutustu ihmeessä henkilöstöpalveluihimme, mikäli kiinnostuit.