Löydä kauttamme oikeat osaajat

Vuokratyövoima

Mitä vuokratyövoima tarkoittaa?

Vuokratyövoima tarkoittaa käytännössä sitä, että työntekijän työllistävä yritys on eri kuin se yritys, jossa työtä tehdään. Vuokratyössä yritys, joka tarvitsee työntekijöitä, tekee sopimuksen vuokrayrityksen kanssa työntekijöiden vuokraamisesta. Tätä työntekijöitä tarvitsevaa yritystä kutsutaan käyttäjäyritykseksi. Vuokrayritys (esim. Wellpack Oy) vuokraa työntekijänsä käyttäjäyritykselle tai etsii saamansa toimeksiannon perusteella uuden työntekijän ja vuokraa tämän käyttäjäyritykselle. Vuokrayrityksestä käytetään yleensä nimitystä henkilöstöpalveluyritys.

Työvoimalle tarvetta?

Wellpack tarjoaa helpot ja kustannustehokkaat ratkaisut yrityksenne henkilöstötarpeisiin.

Miten vuokratyö poikkeaa muista työsuhteista?

Vuokratyössä vuokrayritys on työntekijän työnantaja, mutta työ tehdään käyttäjäyritykselle. Tämä tarkoittaa työntekijän kannalta sitä, että työntekijä tekee työsopimuksen vuokrayrityksen kanssa, vaikka työntekopaikka on käyttäjäyrityksessä. Vuokrayritys maksaa työntekijän palkan ja hoitaa kaikki muutkin sille työnantajana kuuluvat lakisääteiset velvoitteet. Näin käyttäjäyritys voi siirtää suuren työtaakan pois omilta harteiltaan.

Vuokratyövoima ja sen käyttö yrityksen henkilöstöratkaisuissa

Miksi vuokratyövoiman käyttö ylipäätänsä kannattaa?

Vuokratyövoiman käyttö kannattaa siksi, koska se vähentää käyttäjäyrityksen työtaakkaa huomattavasti. Käyttäjäyrityksen ei tarvitse itse järjestää hakua, käydä hakemuksia läpi, haastatella, sekä pohtia sopimus- ja lakisääteisiä asioita. Vuokratyöyrityksen kautta käyttäjäyritys saa juuri hänelle räätälöityä työvoimaa. Vuokratyö on nopea ja helppo vaihtoehto, ja tällä tavalla voidaan varmistaa, että jokainen osapuoli pystyy keskittymään siihen, minkä osaa parhaiten.

Paljonko vuokratyöntekijän palkkaaminen sitten maksaa yritykselle?

Jotta vuokratyöntekijän hankkiminen olisi mahdollisimman helppoa, ainoat laskut vuokratyövoiman käytöstä muodostuvat tehdystä työstä, johon on lisätty palkkakerroin. 

Eli yhden vuokratyöntekijän hinta = tehty työ + kerroin.

Kerroin muodostuu kustannuksista, jotka syntyvät vuokratyöntekijän palkka- ja muista palkan lisäkustannuksista, yrityksen noudattamasta työehtosopimuksesta (TES). Ette siis joudu maksamaan useita eri maksuja vuokratyöntekijään liittyen. Mitä enemmän tunteja vuokratyöntekijä tekee, sitä halvemmaksi se suhteessa käy, sillä kiinteiden sivukulujen suhde tehdyn työn määrään pienenee. Luonnollisesti, maksatte vain työntekijän tehdystä työstä. Mikäli työntekijä on esimerkiksi sairaslomalla, siirtyy kyseisen työntekijän sairausloma palkka pois teidän harteilta meille.

Vuokratyövoiman tuodut hyödyt pähkinänkuoressa

  • Jokainen pystyy keskittymään siihen, missä on hyvä. Meidän erikoisuus on hyvien työntekijöiden rekrytointi, jotta yrityksenne voi rauhassa keskittyä omaan ydinosaamiseensa.
  • Työvoiman vuokrauksella säästät aikaa, ja siten rahaa.
  • Hankalat laki- ja sopimustekniset kysymykset jäävät meille.
  • Mihin tahansa tehtävään tai projektiin löytyy juuri oikeat tekijät – kerro vain mitä yrityksesi etsii. 
  • Pidetään huolta ettei mikään pysäytä toimintaa. Meidän kauttamme saat tilanteeseen kuin tilanteeseen työntekijän nopeallakin aikataululla

Wellpack Oy: Ratkaisu työvoimanne tarpeisiin

Wellpack Oy tarjoaa helpot ja kustannustehokkaat ratkaisut yrityksenne henkilöstötarpeisiin. Olipa kyse kiireavusta tai pidempiaikaisesta vuokratyövoimastasta, meidän palvelumme sopivat juuri teille.

Ota yhteyttä:

Autamme teitä mielellämme yrityksenne henkilöstötarpeissa.

Pia Hutchings


Toimialajohtaja

Wellpack Oy on kotimainen yritys ja luotettava työnantaja. Luotettavan toimijan kanssa on turvallista toimia.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on jotakin kysyttävää tai tarvitset apua yrityksesi rekrytoinnin kanssa, ota meihin yhteyttä. Meillä on ilo työskennellä kanssasi. Katso kaikki yhteystiedot. Voit myös jättää tietosi oheiseen lomakkeeseen niin otamme sinuun yhteyttä.