Löydä kauttamme oikeat osaajat

Rekrytointi

Menestyvän organisaation perusta on työntekijöissä. Oikeaoppinen rekrytointi auttaa sinua löytämään osaavan työvoiman.  

Kaiken takana on onnistunut rekrytointiprosessi, jossa oikeat henkilöt yhdistetään oikeaan työtehtävään. Rekrytointi on siis pähkinänkuoressa prosessi, jossa yrityksen työvoimatarpeita täytetään etsimällä tehtäviin sopivia työntekijöitä. 

Tämä kuulostaa yksinkertaiselta. Rekrytointiprosessi on kuitenkin moniosainen kokonaisuus, joka maksaa yritykselle aikaa ja rahaa. Rekrytointi on organisaatiolle suuri investointi, mutta onnistunut rekrytointi on sijoitus tulevaisuuteen

rekrytoija hoitaa rekrytointia

Rerytointi on tarkkaa puuhaa

Rekrytoinnissa yritys hakee työntekijää tiettyä työtehtävää varten. Prosessi alkaa tarpeesta. On hyvä selvittää huolellisesti millaista henkilöä ja osaamista yritys tarvitsee. Profilointi on tärkeää, jotta rekrytointiprosessin seuraavat vaiheet sujuvat joutuisammin. Profiloinnin jälkeen kriteerit täyttäviä henkilöitä aletaan tavoittamaan työpaikkailmoitusten ja markkinoinnin avulla. Mitä laajempi kanava- ja kontaktiverkosto, sitä paremmin osaavat tekijät tavoitetaan.

Haastattelujen avulla kartoitetaan työtehtävään sopivat henkilöt. Riippuen työtehtävästä, haastattelukierroksia saattaa olla useampiakin. Lopulta sopivimmat tekijät palkataan töihin. 

Rekrytoinnin voi hoitaa itse jos yrityksen sisältä löytyy rekrytoinnin vaatimat resurssit ja osaaminen. Näin toimivat usein isommat yritykset. Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä ei ole varaa käyttää yhtä paljoa aikaa ja resursseja rekrytointiin. Epäonnistunut rekrytointi voi vahingoittaa yrityksen toimintaa merkittävästi. Tällöin kannattaa miettiä rekrytoinnin ulkoistamista rekrytointipalvelulle. Täten yrityksellä jää enemmän kallisarvoista aikaa omille ydintoiminnoilleen.

Wellpack Oy tekee rekrytoinnin puolestasi vuosien kokemuksella


Onnistunut rekrytointi

Rekrytointi on omanlaisensa taiteen laji. Se pitää sisällään lukemattomia onnistumisen ja epäonnistumisen mahdollisuuksia. Usein toistetaan samoja virheitä, kuten vajavaista viestintää tai kriittisten vaiheiden sivuuttamista kiireessä. Onnistuessaan rekrytointi on yritykselle lottovoitto. Se vaatii määrätietoista etenemistä prosessin aikana. 

Profiloi tarpeesi

Rekrytointiprosessi alkaa aina tarpeen kartoituksella. On tärkeää profiloida millaista tekijää tarvitsee. Jos tämän vaiheen jättää puolitiehen on koko loppuprosessi vaarassa heti kättelyssä. Ilman profilointia työntekijän etsiminen työtehtävään tuhlaa yrityksen resursseja kuin myös työnantajan ja työnhakijan aikaa. Yrityksen maine kokee kolhuja jos ulospäin näyttää siltä, ettei sen sisällä tiedetä mitä halutaan. Hyvän profiloinnin jälkeen sopivan henkilön löytäminen on helpompaa.

Koordinoi rekrytointiprosessi hyvin

Rekrytointiprosessi sisältää paljon liikkuvia osia. Prosessin aikana täytyy olla vastuuhenkilöt selvillä, koska aikataulu on tiukka. Mitä kauemmin rekrytointi kestää sitä kalliimpaa se on. Kuitenkaan kiireessä sitä ei kannata säästöjen toivossa tehdä. 

Vastuuhenkilöiden määritys pitää pakan kasassa ja ennaltaehkäisee sekaannuksia. 

Kohtele jokaista hakijaa yksilönä

Työpaikkailmoituksesi keräsi valtavasti hakemuksia, loistavaa! Tärkeää on tästä eteenpäin kohdella hakijoita massan sijaan yksilöinä. Jokainen heistä on työnantajalle jo nyt hyvin tärkeä. Näin hakijamassan seasta löytää ne juuri oikeat tekijät ja palkatun henkilön työmoraali on alusta asti huipussaan. Tämä voi olla raskasta ja tuntua turhalta, koska suurin osa hakijoista tippuu kuitenkin pois prosessin edetessä. Osaava rekrytoija jättää jokaiselle hakijalle prosessista ja samalla työnantajasta hyvän kuvan, palkattiin hänet tai ei. 

Pidä viestintä avoimena

Onnistunut rekrytointiprosessi on avointa ja kaikilla osallisilla on jatkuva mukana olemisen tunne. Hakijoita on hyvä pitää kartalla rekrytoinnin etenemisestä. Vajavainen yhteydenpito voi johtaa hakijan kiinostuksen lopahtamiseen tai toisen työpaikan etsimiseen. Sanotaan, että viestinnän määrä ei ole koskaan liioiteltua. Vaikka hakija ei tule valituksi, on oikeudenmukaista perustella syyt hänelle muutamalla sanalla. 

rekrytoija tutkii rekrytointia

Rekrytoinnin murros

Siinä missä teknologian vallankumous on muuttanut työelämää nopeasti 2010-luvulla, on myös rekrytointi siirtynyt murrokseen. Rekrytoinnissa apuna käytetään yhä enemmän sosiaalisen median kanavia ja erilaisia verkkopalveluita. Organisaatioilla on omat somekanavansa, johon pyritään keräämään mahdollisimman suuri yleisö. Tämä mahdollistaa suoran kanavan tavoittaa ihmiset, myös mahdolliset tulevat työntekijät. 

Aluksi työnhakijat vieroksuivat sosiaalista mediaa työnhaun välineenä, koska sitä pidettiin vielä henkilökohtaisena viestintäkanavana.

Työntekijät verkostoituvat nykyään sosiaalisissa mediossa mm. Linkedinissä ja Facebookissa toisiinsa sekä potentiaalisiin työnantajiinsa. On yhä yleisempää että työntekijä ja työnantaja löytävät toisensa ilman perinteistä rekrytointiprosessia. 


Henkilöstövuokraus, modernia rekrytointia

Moni yritys on havainnut, että henkilöstövuokraus on oiva tapa hankkia uusia työntekijöitä. Henkilöstövuokraus on sopimukseen perustuva järjestely, jossa työvoimaa tarvitseva yritys tekee sopimuksen työntekijöitä vuokraavan yrityksen kanssa vastiketta vastaan. Henkilöstövuokrausyritys toimii työntekijän työnantajana, mutta työ tehdään käyttäjäyritykselle. Tämä mahdollistaa nopen reagoinnin kaikkiin tilanteisiin. Henkilöstövuokrauksen ansiosta lisäkäsien saaminen on nopeaa, helppoa ja joustavaa. Lue lisää henkilöstövuokrauksesta.

rekrytointi wellpack oy

Riippuen asiakkaan tarpeesta, suoritamme yksittäisiä rekrytointeja tai ns. jatkuvia rekrytointeja. Olemme mukana myös rekrytointikumppaninasi, mikäli tarvitsette apua kokonaan uuden osaamisalueen tai kasvun aiheuttaman henkilöstötarpeen kohdatessa.

FAQ

Mitä on rekrytointi?

Rekrytointi tarkoittaa työntekijän hakemista avointa työpaikkaa tai työtehtävää varten. Rekrytointiprosessi on monimutkainen ja työläs kokonaisuus. Rekrytointi on yritykselle suuri investointi. Työmarkkinat ovat jatkuvassa muutoksessa ja joskus uusien työntekijöiden tarve voi olla yllättäväkin. 
Yritykselle rekrytointi usein tarkoittaa, että yritys ulkoistaa oikean työntekijän löytämisen erilliselle rekrytointiyritykselle. 

Miten rekrytointi toimii?

Kaikki lähtee yrityksen tarpeesta. Tarvitaanko työntekijöitä nopeasti, kuinka paljon ja mihin tehtäviin. On tärkeää muodostaa tarpeesta selkeä kuva, jotta rekrytointiprosessi etenee sujuvasti ja onnistuneesti. Rekrytointi pitää sisällään esimerkiksi työpaikkailmoituksen julkaisemisen, työhakemusten läpikäynnin ja hakijoiden haastattelemisen.

Paljonko rekrytointi maksaa?

Rekrytointiprosessi vie paljon aikaa. Koska aika on rahaa, se on yritykselle myös suuri menoerä. Prosessin kesto vaihtelee tarpeiden mukaan ja kannattaa pohtia paljonko siihen on järkevää sijoittaa. Kustannuksia on mahdotonta tarkalleen sanoa. Summaa voi karkeasti arvioida asettamalla omalle ajalleen hinnan. Kokemattomalle rekrytoijalle työmäärä voi olla yllättävänkin suuri. Kannattaa laskea vaihtoehtoiskustannus, eli mihin muuhun kannattavampaan toimintaan ajan voi käyttää. Täten saa apua päätökseen, kannattaako rekrytointi ulkoistaa.

Miksi rekrytointi kannattaa?

Osaavat työntekijät ovat toiminnan perusta. Rekrytointiin kannattaa panostaa, koska se näkyy myöhemmin työn jäljessä ja on yritykselle investointi. Etenkin pienet yritykset luottavat usein uusien työntekijöiden kohdalla, että tärkeämpää on vain saada joku sisään ja tekemään. Kuitenki tässä lajissa tarkempi analysointi ja tarpeiden kartoittaminen on kultaakin arvokkaampaa. Huono työntekijä aiheuttaa yritykselle enemmän harmia kuin rahankäyttö kunnolliseen rekrytointiin.


Mitä hyötyä rekrytointipalvelun käytöstä on yritykselle?

Jos yritys lähtee itse rekrytointiin riskit ovat olemassa. Pahimmassa tapauksessa rekrytointi on hidasta tai se epäonnistuu jopa täysin. Tästä syystä rekrytoinnin ulkoistaminen on usein yritykselle järkevämpi ratkaisu ja kokoajan yleisempää. Lopputulos on parempi, kun rekrytointiin erikoistunut palvelu hoitaa sen yrityksen puolesta. Tällöin yritys voi käyttää kallisarvoisen aikansa omaan ydinosaamiseensa.

Rekrytointipalvelu voi helposti tehdä rekrytoinnin puolet nopeammin ja siltikin kokemuksen ja osaamisen ansiosta puolet paremmin. Tämä on usein kustannustehokkaampaa kuin itse rekrytointi. 

Mikäli kaipaatte apua yrityksenne rekrytointiin, Wellpackin rekrytointipalvelut varmistavat sen, että saatte juuri oikeat ammattilaiset joukkoonne. Lue lisää rekrytointipalveluistamme.

Wellpack Oy: Ratkaisu työvoimanne tarpeisiin

Wellpack Oy tarjoaa helpot ja kustannustehokkaat ratkaisut yrityksenne henkilöstötarpeisiin. Olipa kyse kiireavusta tai pidempiaikaisesta vuokratyövoimastasta, meidän palvelumme sopivat juuri teille.

Ota yhteyttä:

Autamme teitä mielellämme yrityksenne henkilöstötarpeissa.

Pia Hutchings


Toimialajohtaja

Wellpack Oy on kotimainen yritys ja luotettava työnantaja. Luotettavan toimijan kanssa on turvallista toimia.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on jotakin kysyttävää tai tarvitset apua yrityksesi rekrytoinnin kanssa, ota meihin yhteyttä. Meillä on ilo työskennellä kanssasi. Katso kaikki yhteystiedot. Voit myös jättää tietosi oheiseen lomakkeeseen niin otamme sinuun yhteyttä.