Tuotantotyöntekijä

Tuotantotyöntekijä työskentelee osana eri teollisuuden alojen tuotteiden linjastoa.

Sisällysluettelo
  Add a header to begin generating the table of contents

  FAQ

  Paljon tuotantotyöntekijä saa palkkaa?

  Tuotantotyöntekijän palkka määräytyy lähes aina teknologiateollisuuden työehtosopimuksen (TES) mukaan. Toki palkka riippuu työntekijän osaamisesta, työpaikan sijainnista sekä työvuoroista. Keskimäärin tuotantotyöntekijän palkka on noin 2400€/kk.

  Mitä tuotantotyöntekijä tekee?

  Tuotantotyöntekijä työskentelee osana eri teollisuuden alojen tuotteiden linjastoa. Tuotantotyöntekijä voi työskennellä monissa erilaisissa tehtävissä tuotantolinjaston eri vaiheissa aina suunnittelijasta pakkaajaksi. Tuotantotyöntekijäksi voi päästä vähälläkin kokemuksella tai koulutuksella. Tuotantotyöntekijä perehdytetään erikseen uudella työpaikalla kyseisen yrityksen tuotteiden valmistukseen erikseen.

  Ripustaja ripustaa tuotteita linjastolle, operaattori työskentelee koneenkäyttäjän roolissa, kokoonpanija kokoaa käsin tuotteita käyttäen apunaan erilaisia työkaluja, pakkaaja vastaa valmiiden tuotteiden pakkaamisesta ja eteenpäintoimituksesta.
  Tuotantotyöntekijä voi työskennellä myös esimerkiksi metalliteollisuudessa, jolloin hän valmistaa, viimeistelee, maalaa tai muotoilee erilaisia metalliosia.

  Missä tuotantotyöntekijä työskentelee?

  Tuotantotyöntekijä työskentelee sisätiloissa teollisuushallissa tai tehtaassa, usein linjaston varrella. Tuotantotyöntekijöille riittää töitä joka puolella Suomea.

  Milloin tuotantotyöntekijä tekee töitä?

  Tuotantotyöntekijän töitä riittää kaikille vuorokauden ajoille, riippuen työpaikasta ja tehtaasta. Työtä voi tehtä myös kaksi- tai kolmivuorotyönä. Useat tehtaat toimivat ympäri vuorokauden.

  Mitä taitoja tuotantotyöntekijä tarvitsee?

  Tuotantotyöntekijän työ ei vaadi useinkaan erityistä koulutusta tai kokemusta, uusi työntekijä perehdytetään paikan päällä työtehtäviin. Yleisesti voi sanoa, että tuotantotyöntekijän työ vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta.

  Sorminäppäryys ja hyvät yhteistyötaidot ovat usein edellytyksenä ja työkalujen käsittelytaitoa odotetaan. Operaattorilta odotetaan joissain tapauksissa teknistä osaamista tai ohjelmointiosaamista. Tehokkaalla ja huolellisella tuotantotyöntekijällä on mahdollisuus edetä työpaikallaan nopeastikin.

  Liity tekijöiden joukkoon

  Kokeile uutta interaktiivista tapaamme hakea töitä, mikäli olet etsimässä töitä tai työpaikan vaihtaminen on sinulle ajankohtaista! Kauttamme työllistyy vuosittain yli 300 henkilöä. Liity siis Wellpackin kasvavaan tekijöiden joukkoon.

  Wellpackin Ammattihakemisto

  Wellpackin Ammattihakemisto on tarkoitettu työnhakijoille, opiskelijoille ja kaikille, jotka etsivät lisätietoa eri ammateista. Jokaisen ammatinimikkeen alta löydät tietoa ammatista, tyotehtävistä, palkoista sekä avoimet työpaikkamme.