Särmääjä

FAQ

Paljon särmääjä saa palkkaa?

Särmääjän palkka määräytyy lähes aina teknologiateollisuuden työehtosopimuksen (TES) mukaan. Keskimääräinen palkka särmääjällä on noin 2500€/kk.

Mitä särmääjä tekee?

Särmääjä on metallialan työntekijä, jonka työtehtävänä on taittaa metalliosia puristimen avulla. Särmäystä voidaan tehdä joko osittain tai täysin koneellisesti. Osittain koneellisesti särmäyksessä työntekijä liikuttelee taiteltavaa metalliosaa käsin, kun taas täysin koneellisesti särmätessä puristin hoitaa taittelun ohjelmoidulla tavalla. Särmääjät usein tekevät muitakin työtehtäviä särmäyksen lisäksi, kuten hiomista tai hitsaamista.

Missä särmääjä työskentelee?

Useimmat särmääjät ovat töissä metallialan yrityksissä. Nämä yritykset voivat toimia esimerkiksi konepajoilla ja tehtailla. Särmääjä on usein osana kokoonpanolinjaa, ja valmistaa osia kokoonpanon myöhempää vaihetta varten.

Milloin särmääjä tekee töitä?

Useimpien särmääjien työvuorot ovat päivä- ja iltapainotteisia. Osa särmääjistä tekee myös ainakin osittain yövuoroa. Usein särmääjän työ on kaksi- tai kolmivuorotyötä.
Särmääjien työtehtävät eivät pääasiassa ole riippuvaisia sesongista. Suurin osa särmääjien työtehtävistä ovat vuoden ympäri käynnissä.

Mitä taitoja särmääjä tarvitsee?

Työturvallisuus – Tärkeintä särmääjän toiminnalle on tuntea työturvallisuuteen liittyvät asiat. Särmääjä, joka ei noudata turvallisuusmääräyksiä altistaa itsensä alttiiksi onnettomuuksille. 
 
Menetelmät ja materiaalituntemus – Itse työskentelylle välttämätöntä on tuntea käyttämänsä särmäysmenetelmä, sekä materiaalit, joiden kanssa työskentelee. Esimerkiksi täysin koneellinen särmäys vaatii enemmän tietoteknistä osaamista, kuin käsin särmääminen.

Hahmotuskyky – Hahmotuskykyä tarvitaan, sillä särmääjä valmistaa usein tarkkojen vaatimuksen mukaisia puolivalmisteita, jotka menevät kokoonpanolinjalla eteenpäin, tai myydään eteenpäin yritysasiakkaille. Tuotteiden tulee olla juuri oikean kokoisia ja muotoisia, jotta niitä voidaan käyttää.

Huolellisuus – Särmääjä tekee todella tarkkaa työtä metalliosien taitossa. Taitoskohdan tulee usein olla millilleen halutussa paikassa. Tämä vaatii silmän ja käden koordinaatiota.

Liity tekijöiden joukkoon

Kokeile uutta interaktiivista tapaamme hakea töitä, mikäli olet etsimässä töitä tai työpaikan vaihtaminen on sinulle ajankohtaista! Kauttamme työllistyy vuosittain yli 300 henkilöä. Liity siis Wellpackin kasvavaan tekijöiden joukkoon.

Aiheeseen liittyvää:

Paras CV-pohja: Luo toimiva CV nopeasti ja helposti

Parhaat CV-mallit verkossa koottuna yhdelle sivulle. Näin teet tyylikkään CV-mallipohjan helposti. Ansioluettelon luonti CV-koneella…

Lue lisää

Vuokratyö – joustavuutta työelämään

Vuokratyö mahdollistaa työnhakijalle nopean työllistymisen ja helpotusta työlääseen työnhakuprosessiin. Työnantajille vuokratyö mahdollistaa rekrytoinnin ulkoistamisen…

Lue lisää

Mitä on työhyvinvointi?

Menetkö innostuneena työpaikalle ja tapaat työkaverit mielelläsi? Vai onko työmatka kenties työpäivän paras osuus? …

Lue lisää