Särmääjä

Sisällysluettelo
  Add a header to begin generating the table of contents

  FAQ

  Paljon särmääjä saa palkkaa?

  Särmääjän palkka määräytyy lähes aina teknologiateollisuuden työehtosopimuksen (TES) mukaan. Keskimääräinen palkka särmääjällä on noin 2500€/kk.

  Mitä särmääjä tekee?

  Särmääjä on metallialan työntekijä, jonka työtehtävänä on taittaa metalliosia puristimen avulla. Särmäystä voidaan tehdä joko osittain tai täysin koneellisesti. Osittain koneellisesti särmäyksessä työntekijä liikuttelee taiteltavaa metalliosaa käsin, kun taas täysin koneellisesti särmätessä puristin hoitaa taittelun ohjelmoidulla tavalla. Särmääjät usein tekevät muitakin työtehtäviä särmäyksen lisäksi, kuten hiomista tai hitsaamista.

  Missä särmääjä työskentelee?

  Useimmat särmääjät ovat töissä metallialan yrityksissä. Nämä yritykset voivat toimia esimerkiksi konepajoilla ja tehtailla. Särmääjä on usein osana kokoonpanolinjaa, ja valmistaa osia kokoonpanon myöhempää vaihetta varten.

  Milloin särmääjä tekee töitä?

  Useimpien särmääjien työvuorot ovat päivä- ja iltapainotteisia. Osa särmääjistä tekee myös ainakin osittain yövuoroa. Usein särmääjän työ on kaksi- tai kolmivuorotyötä.
  Särmääjien työtehtävät eivät pääasiassa ole riippuvaisia sesongista. Suurin osa särmääjien työtehtävistä ovat vuoden ympäri käynnissä.

  Mitä taitoja särmääjä tarvitsee?

  Työturvallisuus – Tärkeintä särmääjän toiminnalle on tuntea työturvallisuuteen liittyvät asiat. Särmääjä, joka ei noudata turvallisuusmääräyksiä altistaa itsensä alttiiksi onnettomuuksille. 
   
  Menetelmät ja materiaalituntemus – Itse työskentelylle välttämätöntä on tuntea käyttämänsä särmäysmenetelmä, sekä materiaalit, joiden kanssa työskentelee. Esimerkiksi täysin koneellinen särmäys vaatii enemmän tietoteknistä osaamista, kuin käsin särmääminen.

  Hahmotuskyky – Hahmotuskykyä tarvitaan, sillä särmääjä valmistaa usein tarkkojen vaatimuksen mukaisia puolivalmisteita, jotka menevät kokoonpanolinjalla eteenpäin, tai myydään eteenpäin yritysasiakkaille. Tuotteiden tulee olla juuri oikean kokoisia ja muotoisia, jotta niitä voidaan käyttää.

  Huolellisuus – Särmääjä tekee todella tarkkaa työtä metalliosien taitossa. Taitoskohdan tulee usein olla millilleen halutussa paikassa. Tämä vaatii silmän ja käden koordinaatiota.

  Liity tekijöiden joukkoon

  Kokeile uutta interaktiivista tapaamme hakea töitä, mikäli olet etsimässä töitä tai työpaikan vaihtaminen on sinulle ajankohtaista! Kauttamme työllistyy vuosittain yli 300 henkilöä. Liity siis Wellpackin kasvavaan tekijöiden joukkoon.

  Wellpackin Ammattihakemisto

  Wellpackin Ammattihakemisto on tarkoitettu työnhakijoille, opiskelijoille ja kaikille, jotka etsivät lisätietoa eri ammateista. Jokaisen ammatinimikkeen alta löydät tietoa ammatista, tyotehtävistä, palkoista sekä avoimet työpaikkamme.