Koneistaja

Koneistaja on metallialan ammatti, jossa työntekijä valmistaa erilaisia metalliosia käyttäen erilaisia koneita ja tulostimia.

FAQ

Paljon koneistaja saa palkkaa?

Koneistajan palkka määräytyy lähes aina teknologiateollisuuden työehtosopimuksen (TES) mukaan. Toki palkka riippuu työntekijän osaamisesta, työpaikan sijainnista sekä työvuoroista. Keskimääräinen palkka koneistajalla on noin 3000€/kk.

Mitä koneistaja tekee?

Koneistaja valmistaa erilaisia koneiden osia, useimmiten metallista erilaisten työstömenetelmien avulla. Koneistajan työvälineitä ovat käsikäyttöiset koneet ja tietokoneohjatut työstökoneet. Koneistaja valmistaa osia esimerkiksi autoihin ja muihin työkoneisiin. Koneistajan työvälineitä ovat muun muassa CNC-koneet ja 3D-tulostimet.

Koneistajan työ on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa. Koneistajan työ on tarkkuutta vaativaa työtä. Koneistaja voi toimia myös valmiiden tuotteiden mittaus- ja laadunvarmistustehtävissä.

Missä koneistaja työskentelee?

Koneistaja työskentelee pääasiassa konepajoilla ja verstailla kone- ja metalliteollisuuden yrityksissä. Mahdollista on myös työllistyä muidenkin teollisuusalojen yrityksiin.

Milloin koneistaja tekee töitä?

Koneistajan töitä tehdään usein vuorotyönä, välillä myös kolmivuorotyönä. Työvuoroja jakautuu siis vuorokauden kaikille ajoille.

Mitä taitoja koneistaja tarvitsee?

Koneistajan työ vaatii tarkkuuden lisäksi työstötekniikoiden, työkoneiden ja käytettävien materiaalien tuntemusta. Looginen älykkyys, suunnitelmallisuus ja hyvä hahmotuskyky katsotaan työssä eduksi. Koneistajan tulee osata lukea työpiirustuksia ja toteuttaa osia niiden pohjalta. 

Ammatissa vaaditaan matemaattista osaamista. Tietotekniikan käyttö on myös iso osa työntekoa.

Millaisen koulutuksen koneistaja tarvitsee?

Ammattiopistossa voi suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon koneistajana. 

Koneistajaksi voi hakea opiskelemaan valtakunnallisessa toisen asteen yhteishaussa.

Liity tekijöiden joukkoon

Kokeile uutta interaktiivista tapaamme hakea töitä, mikäli olet etsimässä töitä tai työpaikan vaihtaminen on sinulle ajankohtaista! Kauttamme työllistyy vuosittain yli 300 henkilöä. Liity siis Wellpackin kasvavaan tekijöiden joukkoon.

Aiheeseen liittyvää:

Paras CV-pohja: Luo toimiva CV nopeasti ja helposti

Parhaat CV-mallit verkossa koottuna yhdelle sivulle. Näin teet tyylikkään CV-mallipohjan helposti. Ansioluettelon luonti CV-koneella…

Lue lisää

Vuokratyö – joustavuutta työelämään

Vuokratyö mahdollistaa työnhakijalle nopean työllistymisen ja helpotusta työlääseen työnhakuprosessiin. Työnantajille vuokratyö mahdollistaa rekrytoinnin ulkoistamisen…

Lue lisää

Mitä on työhyvinvointi?

Menetkö innostuneena työpaikalle ja tapaat työkaverit mielelläsi? Vai onko työmatka kenties työpäivän paras osuus? …

Lue lisää