Kokoonpanija

Kokoonpanija kokoaa erilaisia usein metallisia esineitä liittämällä osia yhteen.

Sisällysluettelo
  Add a header to begin generating the table of contents

  FAQ

  Paljon kokoonpanija saa palkkaa?

  Kokoonpanijan palkka vaihtelee todella paljon, sillä kokoonpanijoita voi olla usean eri TES:n alaisuudessa. Kokoonpanotehtäviä voi olla esimerkiksi puusepän TES:n alla tai teknologiateollisuuden TES:n alla. Kokoonpanijan keskipalkka on 2100 € kuukaudessa.

  Mitä kokoonpanija tekee?

  Kokoonpanija kokoaa erilaisia usein metallisia esineitä liittämällä osia yhteen. Kokoonpano voi olla lähes minkä tahansa tuotteen parissa työskentelyä. Kokoonpanijoita tarvitaan esimerkiksi huonekalutuotannossa ja keittiövälineiden tuotannossa. 

  Joskus kokoonpanijalta vaaditaan jonkin toisen taidon osaamista, kuten puuseppätaitoja tai sähköasentajan taitoja, jos kokoonpanotyössä täytyy tehdä muutakin, kuin osien mekaanista liittämistä. Useimmiten kokoonpanijan työn voi kuitenkin oppia helposti ilman aiempaa kokemusta tai tutkintoja.

  Missä kokoonpanija työskentelee?

  Kokoonpanija voi työskennellä lähes missä tahansa yrityksessä, jossa kootaan tavaroita, oli se sitten muovi-, puu- tai metalliteollisuuden yritys. Usein kokoonpanijan työ tapahtuu tehtaalla, jossa yrityksen muu tuotanto tapahtuu. Kokoonpanija on useimmiten osana tuotantolinjaa.

  Milloin kokoonpanija työskentelee?

  Kokoonpanijan työvuorot ovat useimmiten muusta tuotannosta riippuvaisia, joten työpaikasta riippuen kokoonpanija voi tehdä aamu-, ilta-, tai yövuoroa. Kokoonpanijan työ ei useimmiten ole mihinkään sesonkiin sidonnaista, vaan työtä voidaan tehdä vuoden ympäri.


  Mitä taitoja kokoonpanija tarvitsee?

  Ohjeiden lukutaito – Kokoonpanijalle on tärkeää osata lukea tarkasti annettuja ohjeita. Kokoonpanijalle annetaan usein yksityiskohtaiset ohjeet osista ja niiden kokoamisesta.

  Sorminäppäryys – Kokoonpano voi olla hyvin pientenkin osien kanssa työskentelyä, jolloin tarvitaan sorminäppäryyttä. Sorminäppäryyttä vaativat kokoonpanot voivat sisältää esimerkiksi sähköjohtojen liittämistä tai pienten osien liittämistä.

  Huolellisuus ja pitkäjänteisyys – Kokoonpanossa on tärkeää pysyä skarppina, vaikka työ olisikin toistavaa. Joidenkin kokoonpanijoiden työtehtävään kuuluu monipuolisemmat tehtävät, ja joidenkin työtehtäviin kenties vain pieni määrä toistavia askelia. Kummassakin tapauksessa kokoonpanijan täytyy hoitaa jokainen askel täydellä keskittymisellä ja huolellisuudella, jotta tuotantolinja toimii moitteettomasti.


  Millaisen koulutuksen kokoonpanija tarvitsee?

  Kokoonpanijalle ei ole omaa tutkintoa, vaan yritykset useimmiten perehdyttävät omat kokoonpanijansa tehtäviinsä.


  Liity tekijöiden joukkoon

  Kokeile uutta interaktiivista tapaamme hakea töitä, mikäli olet etsimässä töitä tai työpaikan vaihtaminen on sinulle ajankohtaista! Kauttamme työllistyy vuosittain yli 300 henkilöä. Liity siis Wellpackin kasvavaan tekijöiden joukkoon.

  Wellpackin Ammattihakemisto

  Wellpackin Ammattihakemisto on tarkoitettu työnhakijoille, opiskelijoille ja kaikille, jotka etsivät lisätietoa eri ammateista. Jokaisen ammatinimikkeen alta löydät tietoa ammatista, tyotehtävistä, palkoista sekä avoimet työpaikkamme.