Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja on ammatti, jossa työntekijä ajaa yhdistelmäajoneuvoa esimerkiksi erilaisissa teollisuuden ja kaupan projekteissa. Hän vastaa kuorma-autonsa kuljettamisesta turvallisesti ja pysyen aikataulussa, sekä lastin lastaamisesta ja purkamisesta.

Sisällysluettelo
  Add a header to begin generating the table of contents

  FAQ

  Paljon yhdistelmäajoneuvonkuljettaja saa palkkaa?

  Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan palkka määräytyy AKT kuorma-autonkuljettajan työehtosopimuksen (TES) mukaan. Keskimääräinen palkka yhdistelmäajoneuvonkuljettajalla on noin 2500€-2700€/kk.

  Mitä yhdistelmäajoneuvonkuljettaja tekee?

  Yhdistelmäajoneuvonkuljettajat kuljettavat tavaroita kotimaan sekä ulkomaan liikenteessä puoli- tai täysperävaunuilla. Yhdistelmäajoneuvonkuljettajasta käytetään arkikielessä nimitystä rekkakuski.

  Kuljettaja on vastuussa myös kuorma-autonsa lastauksesta ja asianmukaisesta lastin kiinnityksestä vastaa aina loppupeleissä kuljettaja itse. Kuljettajan työpaikka on kuorma-auto, jossa hän myös usein väliaikaisesti yöpyy pidemmillä työkeikoilla.

  Missä yhdistelmäajoneuvonkuljettaja työskentelee?

  Useimmat yhdistelmäajoneuvonkuljettajat ovat töissä logistiikan yrityksillä. Tällaisia yrityksiä ovat esimerkiksi tukut, terminaalit, tavaranvalmistajat ynnä muut logistiikka-alan yritykset. Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja voi olla suoraan töissä yrityksellä, jonka tarvitsee kuljettaa tavaroitaan, tai logistiikkayrityksellä, joka kuljettaa toisten tavaroita.

  Milloin yhdistelmäajoneuvonkuljettaja tekee töitä?

  Yhdistelmäajoneuvonkuljettajien työajat ovat hyvin vaihtelevia. Kuljetuksia tehdään suurimmalta osin aamuvuorossa, mutta ilta- ja yötyö on myös yleistä. Yhdistelmäajoneuvonkuljettajien aamuvuorot voivat alkaa hyvinkin aikaisin aamuyöstä. Pitkän matkan kuljetuksia tehdessä työajat ovat usein epäsäännöllisiä. Yksi ajokeikka voi kestää monta päivää. 

  Ammatissa vaaditut taidot

  Ammattipätevyys – yhdistelmäajoneuvonkuljettajan tehtäviin vaaditaan lakisääteiset ammattipätevyydet. Nämä ammattipätevyydet voidaan hankkia ammattipätevyyskokeella joko koulutuksen kanssa tai ilman.

  Rauhallisuus ja huolellisuus – Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja ajaa usein järeällä ajoneuvolla ja työhön kuuluu paljon vastuuta, jotta muut pysyvät liikenteessä turvassa. Ammatti vaatii hyviä hermoja, ettei liikenteessä ollessa satu tapaturmia.

  Paineensietokyky – Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan työssä aikataulut saattavat usein . Joskus tilaukset ovat myöhässä syistä, joihin ei itse pysty vaikuttamaan. Tällöin tarvitaan kykyä sietää painostavia aikatauluja ja toimia stressinkin alla.

  Suunnittelutaidot – suuri osa yhdistelmäajoneuvonkuljettajan työstä on reittiensä ja päivänsä suunnittelua etukäteen. Tämän takia on hyvä, jos kuljettaja osaa suunnitella tehokkaasti toimiaan.

  Liity tekijöiden joukkoon

  Kokeile uutta interaktiivista tapaamme hakea töitä, mikäli olet etsimässä töitä tai työpaikan vaihtaminen on sinulle ajankohtaista! Kauttamme työllistyy vuosittain yli 300 henkilöä. Liity siis Wellpackin kasvavaan tekijöiden joukkoon.

  Wellpackin Ammattihakemisto

  Wellpackin Ammattihakemisto on tarkoitettu työnhakijoille, opiskelijoille ja kaikille, jotka etsivät lisätietoa eri ammateista. Jokaisen ammatinimikkeen alta löydät tietoa ammatista, tyotehtävistä, palkoista sekä avoimet työpaikkamme.