Hitsaaja

Hitsaaja on metallialan työntekijä. Hitsaajan työnkuva on pääasiassa kiinnittää esivalmisteltuja osia yhteen käyttäen hitaustyökaluja.

FAQ

Paljon hitsaaja saa palkkaa?

Hitsaajan palkka määräytyy teknologiateollisuuden työehtosopimuksen (TES) mukaan. Palkka määräytyy lopulta työpaikan sijainnin, työntekijän kokemuksen ja sopimuksen mukaan. Keskimääräinen palkka hitsaajan työssä on noin 2500€-2700€/kk. Taitava hitsaaja voi tienata enemmän.

Mitä hitsaaja tekee?

Hitsaaja on metallialan työntekijä, jonka työtehtävänä on liittää metalliosia kiinni toisiinsa, sekä korjata erilaisia metallituotteita. Hitsausta tehdään joko käsin perinteisesti hitsaten tai robotin avulla. Hitsaajan työtehtävät vaihtelevat paljon riippuen hitsauksen kohteesta ja hitsausmenetelmästä.

Missä hitsaaja työskentelee?

Useimmat hitsaajat ovat töissä metallialan yrityksissä. Nämä yritykset voivat toimia esimerkiksi telakoilla, rakennusprojekteissa, konepajoilla ja tehtailla. Hitsaustehtävät eivät kuitenkaan rajoitu vain raskaaseen teollisuuteen, vaan myös korjaamoille ja kokoonpanolinjoille työllistetään paljon hitsaajia. Ylipäätään mikä tahansa yritys, jolla on tarvetta metalliosien korjaamiselle ja kokoamiselle voi työllistää hitsaajia.

Milloin hitsaaja tekee töitä?

Useimpien hitsaajien työvuorot ovat päivä- ja iltapainotteisia. Hitsaajat tekevät Suomessa harvemmin yötyötä.
Hitsaajien työtehtävät eivät pääasiassa ole riippuvaisia sesongista. Suurin osa hitsaajan työtehtävistä ovat vuoden ympäri käynnissä.

Hitsauksessa vaaditut taidot

Työturvallisuus – Tärkeintä hitsaajan toiminnalle on tuntea työturvallisuuteen liittyvät asiat. Hitsaaja, joka ei noudata turvallisuusmääräyksiä vaarantaa itsensä sekä muut ympärillään. Esimerkiksi näkösuojan käytön laiminlyönti on syynä usean entisen hitsaajan työkyvyttömyyteen.

Hitsausmenetelmä ja materiaalituntemus – Itse työskentelylle välttämätöntä on tuntea käyttämänsä hitsausmenetelmä, sekä materiaalit, joiden kanssa työskentelee. Eri menetelmiin vaaditaan erilaista koulutusta ja osaamista, sillä materiaalit käyttäytyvät eri tavoin.

Hahmotuskyky – Hahmotuskykyä tarvitaan, sillä hitsaaja valmistaa usein esimerkiksi tarkkojen ohjeiden mukaisia puolivalmisteita, jotka myydään eteenpäin yritysasiakkaille. Tuotteiden tulee olla juuri oikean kokoisia ja muotoisia, jotta niitä voidaan käyttää.

Huolellisuus ja pitkäjänteisyys – Projektit ovat usein pitkäkestoisia. Huolellisuutta, pitkäjänteisyyttä sekä kärsivällisyyttä työssä tarvitaan, jotta lopputulos on onnistunut.

Hitsauksessa vaadittu koulutus

Ammattikouluissa koulutetaan hitsaajia kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa. Tutkinnossa voi suuntautua eri tavoin, joten myös tehtävän nimi vaihtelee. Esimerkkejä hitsaajan ammattinimikkeistä ovat levyseppähitsaaja, asentaja ja TIG-hitsaaja. Hitsaajia koulutetaan Uudellamaalla muun muassa Stadin Ammattiopistossa, Variassa ja Omniassa. 

Liity tekijöiden joukkoon

Kokeile uutta interaktiivista tapaamme hakea töitä, mikäli olet etsimässä töitä tai työpaikan vaihtaminen on sinulle ajankohtaista! Kauttamme työllistyy vuosittain yli 300 henkilöä. Liity siis Wellpackin kasvavaan tekijöiden joukkoon.

Aiheeseen liittyvää:

Paras CV-pohja: Luo toimiva CV nopeasti ja helposti

Parhaat CV-mallit verkossa koottuna yhdelle sivulle. Näin teet tyylikkään CV-mallipohjan helposti. Ansioluettelon luonti CV-koneella…

Lue lisää

Vuokratyö – joustavuutta työelämään

Vuokratyö mahdollistaa työnhakijalle nopean työllistymisen ja helpotusta työlääseen työnhakuprosessiin. Työnantajille vuokratyö mahdollistaa rekrytoinnin ulkoistamisen…

Lue lisää

Mitä on työhyvinvointi?

Menetkö innostuneena työpaikalle ja tapaat työkaverit mielelläsi? Vai onko työmatka kenties työpäivän paras osuus? …

Lue lisää